Hi, How Can We Help You?

Manca Florjančič

Kineziologinja

Manca Florjančič, absolventka 3. letnika kineziologije na Fakulteti za šport in le še en izpit me loči od naziva dipl. kineziologinja.

O Meni

Čeprav sem stara le 22 let, imam kar nekaj izkušenj na področju športa. Vse se je začelo v otroštvu, ko sem združevala moji dve strasti in sicer živali ter gibanje.

Jahanje je bilo del mojega vsakdana, nato pa sem v 7. razredu osnovne šole prvič vstopila v fitnes center. Sprva sem trenirala z osebnim trenerjem, kasneje sem se udeležila raznih skupinskih vadb.

Trening z utežmi mi je postajal vedno bolj všeč, zato sem pričela s Crossfitom. Tekmovala sem tudi na Crosstif Open, kjer sem dosegla vidnejše rezultate. V kategoriji Teens sem se kot prva slovenka uvrstila med 30 najboljših na svetu. Nadaljevala sem z olimpijskim dviganjem uteži, ter nekaj let tekmovala in zastopala Slovenijo tudi večjih mednarodnih tekmovanjih. Čeprav ne tekmujem več si še vedno lastim nekaj državnih rekordnov tako v powerliftingu kot tudi olimpijskem dviganju uteži.

Vseskozi sem se izobraževala in pridobivala nova znanja na področju športa. Zadnja leta pa sem ena od inšturuktorjev v X-gymu v Kranju. Moj cilj je predvsem širiti ljubezen do športa ter pomagati posameznikom, da z zdravimi navadami poskrbijo za bolj aktiven in uspešen življenjski slog.